Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sallad på honungsglaserade rotfrukter, kyckling och fetaost

13 jan, 2013
AvRedaktionen
Sallad på honungsglaserade rotfrukter, kyckling och fetaost.
Matig sallad med rotfrukter, kyckling och fetaost. Rotfrukterna kan du byta ut efter behag till det som lockar mest i grönsaksdisken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 person

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 dl blandad sallad

2 rödbetor

2 morötter

2 msk olivolja

1/2 msk honung

salt och peppar

1 kycklingfilé

100 g fetaost

1/4 rödlök (i tunna skivor)

1/2 dl valnötter

1 msk russin

Dressing:

1 tsk honung

2 msk olivolja

1/2 msk balsamvinäger

1/2 klyfta vitlök

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skölj salladen. Skala morötter och rödbetor och dela i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form och häll över olivolja, honung, salt och peppar. Baka i ca 30 minuter. Strimla kycklingfilén och stek den gyllene i en panna med lite salt och peppar. Låt svalna. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda sallad, kyckling, rotfrukter, rödlök, fetaost, valnötter och russin. Ringla över dressingen och servera salladen tillsammans med ett gott bröd.

Sallad på honungsglaserade rotfrukter, kyckling och fetaost.
Sallad på honungsglaserade rotfrukter, kyckling och fetaost.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons