Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sallad Nicoise med tonfisk, ägg och keso

16 apr, 2017
AvRedaktionen
Sallad Nicoise med tonfisk, ägg och keso.
En klassisk Sallad Nicoise består bland annat av tonfisk och ägg. Här har vi tillsatt keso för extra mättnad och protein. Servera gärna med ett gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Ingredienser:

250 g Keso Supermini 0,2%

50 g sardellfiléer

200 g frysta haricots verts

200 g tonfisk i olja

3 kokta potatisar

1 rödlök

2 mjukkokta ägg (7 minuter)

200 g blandad grönsallad

2 msk kapris

cirka 12 svarta oliver

svartpeppar

2 msk olivolja

1 citron

Gör så här:

Koka haricots verts och spola dem kalla. Låt tonfisken rinna av och dela i bitar. Skala och skiva potatis, lök och ägg. Strimla salladen. Lägg upp allt på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med peppar.

Mosa sardellerna och blanda med keso. Servera salladen med kesoröran och citronklyftor.

Sallad Nicoise med tonfisk, ägg och keso.
Sallad Nicoise med tonfisk, ägg och keso.

Recept och foto: Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons