Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sallad med sparris, apelsin och parmesanflarn

16 mar, 2016
AvRedaktionen
Sallad med sparris, apelsin och parmesanflarn.
Fräsch sommarsallad med färsk sparris, frisk apelsin och krispigt parmesanflarn. Vattenkrasse, rosésallad, svarta oliver och en fräsch dressing är gott till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 30 minuter

Sallad:

1 knippe sparris (blancherade)

50 g riven parmesan

150 g vattenkrasse

1 handfull rosésallad

2 apelsiner (fileade klyftor som fått rinna av i en sil, saften sparas

12 svarta oliver (urkärnade)

Tips! Blanchera betyder att lägga i kallt vatten och ge ett snabbt uppkok. Vattenkrasse kan ersättas med rucula.

Dressing:

1 msk sherryvinäger

2 msk saft av apelsinerna (se ovan)

1 tsk dijonsenap

4 msk olivolja

1 tsk socker

flingsalt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg parmesanen i 6 lika stora högar på en bakpappersklädd plåt och platta ut dem till cirklar. Baka i ugnen i cirka 6–8 minuter tills de är gyllene. Ta ut dem och låt dem stå i någon minut, placera dem sedan på ett galler för att svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål. Arrangera vattenkrasse, rosésallad, sparris, apelsinklyftor och oliver i högar på en tallrik. Ringla över dressingen och servera med parmesanflarnet.

Sallad med sparris, apelsin och parmesanflarn.
Sallad med sparris, apelsin och parmesanflarn.

Recept: Jennifer Joyce
Foto: Michael Paul

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons