Sallad med rött ris, chèvre och päron

Sallad med rött ris, chèvre och päron.

Det nötaktiga röda riset smakar himmelskt med den salta getosten och den söta päronsmaken. Lägg till knapriga nötter och syrliga granatäppelkärnor för en sallad ingen glömmer. Servera med ett gott bröd, som lunch eller förrätt.
30 mars, 2015

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

3 dl rött ris

6 dl vatten

2–3 päron

250 g getost

1–2 granatäpplen

4 dl rucola

100 g pecan- eller valnötter

Dressing:

4 msk olivolja

4 msk solrosfröolja

4 msk balsamvinäger

salt och peppar

Gör så här:

Lägg ris och vatten i en kastrull och sjud under lock tills riset mjuknat, cirka 40 minuter. Finns det vätska kvar så sila bort det. Kärna ur och skär päronen i klyftor. Skiva getosten. Halvera granatäpplet och slå ut kärnorna genom att banka med baksidan av en träslev på granatäpplehalvan. Ta bort alla vita hinnor som eventuellt lossnat. Blanda riset med päronklyftor, getost, rucola, granatäpple och nötter. Ringla över olja och vinäger. Krydda.

Sallad med rött ris, chèvre och päron

Sallad med rött ris, chèvre och päron

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt