Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts
- AvRedaktionen
Varmrökt lax är en snabb och god genväg till en matig sallad. Här med sötpotatis, krämiga ägg och vitlöksstekt haricots verts.
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g potatis
2 små sötpotatisar
2 ägg
300 g haricots verts (frysta)
2 msk smör
2 vitlöksklyftor (finhackade)
salt och peppar
500 g varmrökt lax i bit
1 ask babyspenat
1 dl torkat äpple (från t ex Renée Voltaire)
3 msk pumpafrön
Senapsdressing:
1 1/2 msk fransk senap
4 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt, peppar och en gnutta socker
Gör så här:
- Skrubba potatisen och skär den i halvor. Skala och tärna sötpotatisen. Koka potatisen i lättsaltat vatten, när det är 5 minuter kvar på koktiden lägger du i sötpotatisen och kokar färdigt.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen medan den är lite varm.
- Koka äggen krämiga, 6–7 minuter.
- Förväll haricots verts mjuka och fräs dem snabbt i smör och vitlök. Krydda med salt och peppar.
- Dela laxen i bitar. Varva potatis, bönor, lax och spenat. Toppa med äpple, pumpafrön och ägg.
Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad