Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts

13 jan, 2018
AvRedaktionen
Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts.
Varmrökt lax är en snabb och god genväg till en matig sallad. Här med sötpotatis, krämiga ägg och vitlöksstekt haricots verts.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

400 g potatis

2 små sötpotatisar

2 ägg

300 g haricots verts (frysta)

2 msk smör

2 vitlöksklyftor (finhackade)

salt och peppar

500 g varmrökt lax i bit

1 ask babyspenat

1 dl torkat äpple (från t ex Renée Voltaire)

3 msk pumpafrön

Senapsdressing:

1 1/2 msk fransk senap

4 msk olivolja

2 msk vit balsamvinäger

salt, peppar och en gnutta socker

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen och skär den i halvor. Skala och tärna sötpotatisen. Koka potatisen i lättsaltat vatten, när det är 5 minuter kvar på koktiden lägger du i sötpotatisen och kokar färdigt.
  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen medan den är lite varm.
  3. Koka äggen krämiga, 6–7 minuter.
  4. Förväll haricots verts mjuka och fräs dem snabbt i smör och vitlök. Krydda med salt och peppar.
  5. Dela laxen i bitar. Varva potatis, bönor, lax och spenat. Toppa med äpple, pumpafrön och ägg.
Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts.
Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts.

Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons