Sallad med balsampotatis, rucola och fetaost

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
ellemv0702-Picknick.indd

Sallad med balsampotatis, rucola och fetaost

4 personer

Tid: 35 minuter

En urgod vegetarisk sallad. Ät den som den är eller tillsammans med lite kallskuret. Det funkar även med frysta haricots verts, men tina dem i så fall innan de rostas i ugnen.

500 g färskpotatis (eller småpotatis)

1 rödlök (strimlad)

1 dl svarta oliver med kärnor

200 g haricots verts (brytbönor)

3 msk olivolja

fl ingsalt och nymalen svartpeppar

250 g cocktailtomater

3–4 msk balsamicosirap

70 g rucola

200 g fetaost i lösvikt

Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen, skär den i halvor eller kvartar och lägg i långpanna. Blanda i lök, oliver och haricots verts. Häll på olja och generöst med salt och peppar. Blanda väl. Rosta i ugnen cirka 20 minuter tills potatisarna fått fi n färg runtom. Vänd en gång under tiden. Låt svalna en aning innan du blandar i tomater och balsamicosirap. Skölj och torka rucolan, vänd i den och smula i fetaost. Ringla över ytterligare balsamicosirap och droppa eventuellt över lite mer olja.