Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika.
Apelsindressing ger salladen en härligt frisk smak. Jättegott till jordgubbar. Lite spiskummin ger kryddighet och tar udden av det söta i salladen. Toppa med mandlar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Du behöver:

4 gemsallad eller hjärtsallad

3 apelsiner

1 kruka basilika

250 g jordgubbar

100 g mandlar

Apelsindressing:

3 apelsiner, saften

3/4 dl rapsolja

2 msk akaciahonung

salt

nymald svartpeppar

1 tsk stött spiskummin

Gör så här:

Skölj salladen och strimla den fint. Skala apelsinerna och skär dem i filéer så att alla vita lameller avlägsnas. Samla upp den saft som rinner av när du bearbetar apelsinerna. Den ska sedan användas till dressingen.

Hacka basilikan grovt. Ansa jordgubbarna och skiva dem. Rosta mandlarna i en torr panna och hacka dem sedan grovt. Lägg upp salladen på ett stort fat. Strö mandlar och jordgubbar över.

Blanda alla ingredienser till dressingen och slå den över salladen vid servering.

Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika.
Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons