Salad Nicoise med tonfisk och ägg

Gör en lite nyttigare Salad Nicoise med tonfisk och ägg.

Gör en lite nyttigare Salad Nicoise genom att använda tonfisk i vatten, extra mycket grönsaker och light-dressing.
11 juni, 2017

2 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

200 g färskpotatis (skrubbade och skurna i tjocka skivor)

2 ägg

100 g haricots verts

1 romansalladshuvud

8 körsbärstomater (halverade)

6 sardeller i olja

1 burk tonfisk i vatten

2 msk majonnäs light

salt och peppar

Gör så här:

Skala äggen och skär i klyftor. Skölj salladen och fördela på två tallrikar. Strö över bönor, potatisskivor, tomater och ägg. Torka av sardellerna med hushållspapper och lägg på salladen.

Bryt tonfisken i bitar med hjälp av en gaffel och fördela den över salladen. Blanda majonnäsen med 1 msk kallt vatten tills du får en slät dressing. Ringla över salladen, salta, peppra och servera.

Salad Nicoise med tonfisk och ägg.

Salad Nicoise med tonfisk och ägg.