Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Salad Nicoise med tonfisk och ägg

11 jun, 2017 
AvRedaktionen
Gör en lite nyttigare Salad Nicoise med tonfisk och ägg.
Gör en lite nyttigare Salad Nicoise genom att använda tonfisk i vatten, extra mycket grönsaker och light-dressing.
Annons

2 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

200 g färskpotatis (skrubbade och skurna i tjocka skivor)

2 ägg

100 g haricots verts

1 romansalladshuvud

8 körsbärstomater (halverade)

6 sardeller i olja

1 burk tonfisk i vatten

2 msk majonnäs light

salt och peppar

Gör så här:

Skala äggen och skär i klyftor. Skölj salladen och fördela på två tallrikar. Strö över bönor, potatisskivor, tomater och ägg. Torka av sardellerna med hushållspapper och lägg på salladen.

Bryt tonfisken i bitar med hjälp av en gaffel och fördela den över salladen. Blanda majonnäsen med 1 msk kallt vatten tills du får en slät dressing. Ringla över salladen, salta, peppra och servera.

Salad Nicoise med tonfisk och ägg.
Salad Nicoise med tonfisk och ägg.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons