Sagolik sparrissoppa

Sagolik sparrissoppa.

Vi fick ett härligt recept på sparrissoppa från studenterna på restauranghögskolan i Umeå. Perfekt nu när sparrisen börjat dyka upp i butiken!
16 april, 2013

Sparrissoppa:

1/2 kg grön skalad sparris grovt skuren

1 stor schalottenlök, skivad

2 msk smör

1/2 dl vitt vin

1/2 l hönsbuljong

2 1/2 dl grädde

1 tsk socker

salt och peppar

Ostskum:

200 g riven parmesan

2 1/2 dl grädde

2 1/2 dl mjölk

Gör så här:

Fräs sparrisen i smör, krydda med lite salt, vitpeppar och socker, fyll på med buljongen och koka sparrisen mjuk, mixa helt slät. Tillsätt grädden och mjölken samt smöret koka upp igen justera tjockleken med hönsbuljong eller mjölk.

Låt parmesanosten smälta i vätskan och låt koka upp, mixa, sila. Vispa skummig med en liten lattevisp.

Servera i små koppar, glas eller kaffekopp. Klicka över parmesanskummet. God både kall, ljummen och varm som aptitretare, kall picknicksoppa i termos eller som en förrätt till middag.