Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Saftig banankaka med ingefära

05 nov, 2019 
AvRedaktionen
Recept på saftig banankaka med ingefära
Vad är bättre än en riktigt god banankaka? Denna variant med ingefära är oemotståndlig, med en frisk passionfruktsglasyr.
Annons

10 bitar

Banankaka:

200 g rumstempererat, mjukt smör

1 dl (120 g) strösocker

1 1/2 dl (120 g) florsocker

3 ägg

3 mogna bananer

4 dl (230 g) vetemjöl + lite extra till formen

1 tsk bakpulver

2 tsk stött ingefära

¼ tsk salt

1 dl lättfil

Passionsglasyr:

3 passionsfrukter

2 dl (150 g) florsocker

1–2 msk färskpressad citronsaft

Garnering:

Guldströssel

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj och mjöla en sockerkaksform, ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa smör, socker och florsocker med elvisp. Vispa i ett ägg i taget.
  3. Mosa bananerna med en gaffel och blanda ner i smeten med en sked.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, ingefära och salt och rör ner blandningen i smeten.
  5. Rör ner lättfilen och blanda så smeten blir jämn och klumpfri.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
  7. Prova med en sticka att den är genomgräddad.
  8. Låt sockerkakan svalna på galler.
  9. Halvera passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
  10. Passera det genom en sil så det bara blir gul saft kvar.
  11. Blanda saften med florsocker och citronsaft till en blank glasyr.
  12. Dekorera den avsvalnade kakan med glasyr och gärna lite guldströssel.
Recept på saftig banankaka med ingefära.
Saftig banankaka med ingefära.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons