Så smakar årets 10 glassnyheter från GB

I år släpper GB tio nya glassar och fler än en gammal favorit gör comeback. Efter att ha ätit oss igenom nyheterna hittar vi helt klart ett par nya favoriter.
10 februari, 2016

Säsongen 2016 kommer glassföretaget GB med sitt hittills största produktsläpp. Tio nya glassar kommer att finnas i butik från och med vecka elva.

– Det är för att alla ska kunna hitta sin favorit, Jon Hilander, produktchef för pinnar och strutar på GB.

Bland nyheterna finns tre nya sandwichglassar samt laktosfria varianter av Nogger och lakritsstrut.

– En trend som vi ser bland svenskar är att många vill ha en glass man kan ta i farten som ger lite mättnadskänsla och härlig känsla i magen, säger Jon Hilander.

Panelen:

Mats Bax, 30 (vänster). Nötallergiker med begynnande laktosintolerans som ser en bytta Ben & Jerrys som ”en portion” och vill ha tillbaka Magnum Double. Äter minst tre glassar i veckan sommartid.
Favoriter: Tiptop/Daimstrut

Joel Linde, 27 (höger). Åt precis en glass mitt i vintern. Det var precis lika gott som det är i juli.
Favoriter: Sandwich/valfri Magnum

Här är GB:s nya glassar 2016:

1. Magnum Double Caramel, 88 ml, 22 kr.

Vaniljglass täckt med dubbla chokladlager med choklad- och kolasås emellan.

– YES!!! Vi har längtat i flera år efter att Magnum Double ska komma tillbaka. Historiens matigaste glass för alla choklad- och kolaälskare är en garanterad favorit i sommar.

2. Magnum Double Peanut Butter (jordnötter), 88 ml. 22 kr.

Jordnötsglass täckt med dubbla chokladlager med salt jordnötssås emellan.

– Jordnötssmör kan vara det bästa att använda i allt och medan Magnum Double Caramel har en tendens att bli för söt är den här en perfekt balans mellan sött och salt. Som Stockholm, i den där Lasse Berghagenlåten.

3. Solero Red Berries, 90 ml. 18 kr.

Jordgubbsglass med hallonsås och överdrag av hallonsorbet.

– Söt, fruktig och fräsch! Den gräddiga glassen med hallonrippel parerar den sliskiga känslan av att käka sorbet på pinne och de som gillar Solero och köper Solero kommer gilla den här Soleron.

4. Feast snack bar (jordnötter), 60 ml. 10 kr.

Jordnötsglass med kolasåskärna och mörkt chokladöverdrag med jordnötsbitar.

– Påminner mycket om Snickersglass med en krämig jordnötssmak och ett sprött, mörkt chokladöverdrag som gör den rolig att sätta tänderna i. Helt klart en ny favorit.

5. Kinggis Crumble (laktosfri, hasselnötter), 60 ml. 18 kr.

Vaniljglass med hård nougatkärna och choklad- och hasselnötsöverdrag.

– Det ÄR svårt att ge laktosintoleranta den glass de förtjänar och den här laktosfria varianten av klassikern Nogger är verkligen mellanmjölk. Nougatstången i mitten räddar upp något, men överlag är alla smaker rätt… tama.

6. Twister Bär, 80 ml. 18 kr.

Vaniljglass med jordgubb/citrus- och svartvinbärsisglass.

– OJ, nu är det sommar! Twister har en historia av att vara lite för citrongeggig, men det dämpas av vanilj- och bärglassen i den här varianten. Helt klart ätbar, även efter puberteten – och den stilrena finishen passar såväl honom som henne.

7. Ben & Jerrys Cookie Dough ‘Wich, 80 ml. 25 kr.

Kakdegsglass mellan två chocolate chip cookies.

– En fegis i för stora kläder. Ben & Jerrys lovar alltid gott, men det är prick noll schwung i de här kakorna. Och är det cookie dough eller vanlig vaniljglass däremellan? Svårt att säga. Ett klart och tydligt ”meh” i betyg.

8. Oreo Sandwich, 110 ml. 20 kr.

Vaniljglass med Oreobitar och kräm mellan två tjocka Oreokakor

– Man känner sig lite som Nils-Karlsson Pyssling, att glassen är uppblåst och man har krympt. Smakar som enorma Oreokakor, men ätes på egen risk då den även kommer att smula ner hela bilen när de hårda kexen spricker.

9. Sandwich Break, 75 ml. 10 kr.

Vaniljglass med chokladrippel mellan två mjuka chokladkex.

– Som Sandwich, fast mindre och med en skatt i mitten. Klart värt en tia!

10. Lakritsdröm (laktosfri), 20 ml. 21 kr.

Vaniljglass i strut med lakritsrippel och lakritsströssel.

– Skyhöga förhoppningar, men så fegar de ur med lakritsen! För lite strössel och för tam rippel gör den här till ännu en besvikelse för laktosintoleranta.

Summa kardemumma: 2016 blir bra glassår – särskilt om du älskar jordnötter och isglass.