Så gör du olivfoccacia med fetaost och tomater

  • AvLisa Segerson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Att baka foacaccia i långpanna sparar tid, är praktiskt – och fantastiskt gott! Det här brödet funkar perfekt som lunch tillsammans med en fräsch sallad eller soppa.

Du behöver:

1 paket jäst

2 1/2 dl ljummet vatten

1 nypa salt

2 msk vitt vin

1 msk flytande honung

2 msk olivolja

8 dl vetemjöl

200 g fetaost

100 g körsbärstomater

1/2 rödlök

rosmarin

1/2 dl olivolja

flingsalt

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke och häll i ljummet vatten, salt, honung och olivolja. Blanda ner mjölet och spara lite till utbakningen. Jäs under duk i cirka 30 minuter.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Lägg den jästa degen i en oljad långpanna och tryck ut degen i hörnen. Dela osten i mindre bitar och skär tomaterna och rödlöken i klyftor. Fördela osten, tomaterna och löken över brödet och tryck ner tillsammans med fina kvistar rosmarin. Ringla över olivolja och strö över några nypor flingsalt.

Grädda mitt i ugnen på 225° i 15–20 minuter.

Recept och bild från ELLE mat och vin

Läs också: Recept på glutenfri kladdkaka