Så gör du nyttigt blomkålsris

16 aug, 2018 
AvRedaktionen
Blomkålsris med lime och koriander.
Blomkålsris är ett utmärkt alternativ till vanligt ris och lika gott som det är enkelt att göra. Det är dessutom perfekt för dig som vill dra ner på kolhydraterna.
Annons

Oavsett om du vill dra ner på kolhydraterna eller kalorierna, eller bara variera ditt vanliga ris, så är blomkålsris ett gott och nyttigt alternativ. Allt du behöver är ett blomkålshuvud och ett rivjärn eller en matberedare.

Riset passar utmärkt till allt från grytor till sallader. Varför inte testa våra köttbullar i kokosmjölk med blomkålsris eller en färgglad bowl? Recepten hittar du nedan!

Nyttigt blomkålsris

Du behöver:

1 stort blomkålshuvud

Gör så här:

  1. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet eller mixa blomkålsbuketter i en matberedare.
  2. Släpp ner i kokande vatten i ca 30 sekunder och häll sedan av i ett durkslag.
  3. Det går även utmärkt att steka blomkålsriset i smör eller olja.
  4. Krydda med salt och peppar, färska örter, vitlök eller chili.

Tips! Det finns även färdigrivet blomkålsris att köpa i många livsmedelsbutiker. Leta i kyldisken där det förvaras färdigblandad sallad och andra grönsaker.

Köttbullar i kokosmjölk med blomkålsris.
Köttbullar i kokosmjölk med blomkålsris. Foto: Columbus Leth
Rainbow bowl med köttgryta, blomkålsris och picklad lök.
Rainbow bowl med köttgryta, blomkålsris och picklad lök.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons