Smarta tips: Så fixar du sommarfesten

Smarta tips: Så fixar du sommarfesten

Nu när solen äntligen tittat fram runt om i landet så har det blivit hög tid att börja planera för sommarens festligheter. Här bjuder webbredaktör Cassandra på somriga och smarta tips och trix på hur du fixar festligaste sommarfesten!
04 juli, 2015

Gör ett partytält av papper! 

Flytta festen utomhus! Här ser vi exempel på hur man kan göra. ELLE Decorations grymma bloggare DIY or DIE tipsar om hur man enkelt gör ett partytält hemma av papper. Kreativt och vackert.

Glöm inte bålen. Blanda samman dina favorit-ingredienser och toppa med is och färska bär. Somrigare blir det inte.

Go picknick! Har du en trädgård eller kanske en mysig innergård och solen skiner? Vad passar då bättre än en härlig picknick ute i det fria!

Ta en filt under armen och packa upp godsaker som gästerna får njuta av under bar himmel. Förstärk sommarkänslan med små pappersdekorationer på cupcakesen och en personlig krans av färska blommor i håret. Cassandra beställde ljuvliga kransar från Nockebyhovs blommor. 

Låt inte vädret bestämma! Under midsommar flyttade Cassandra ut festen på vattnet och bjöd gästerna på hemlagad och genuint god mat från Små grytor Stockholms bastuflotte.

– Vädret var verkligen kasst på midsommar men det gjorde absolut ingenting. Vi seglade runt på vattnet. Badade, bastade och njöt av fantastisk mat. Sågbubblorna under lunchen blev ett festligt inslag! 

Gör masker tillgästerna av papper!

5. Dekorera mera! Fokusera på de områden där ni kommer att sitta som till exempel middagsbordet och låt de bjuda in till kreativitet, skratt och lek. Här tipsar ELLE Decorations bloggare Tiger om hur du kan knåpa ihop roliga masker till gästerna med hjälp av papper.

Duka personligt! Fina namnlappar gör du enkelt med hjälp av pastellfärgat papper med en personlig touch. Matcha gärna upplägget och låt pastellfärgerna gå igen i sugrören.

Låt grillen gå varm! Och kom ihåg att man faktiskt kan grilla nästan vad som helst. Låt kreativiteten flöda när du sätter samman middagsmenyn. Här kommer ett ljuvligt gott recept på grillade persikor med en kula vaniljglass. Receptet hittar du här. 

Att avsluta grillmiddagen med hemgjorda mashmallows på grillpinne med chokladtäcke är inte så dumt. Receptet hittar du här.