Artikeln innehåller reklamlänkar

Så färgar du drinkar och bakverk

Så färgar du dina bakverk

Vill du bjuda på något extra kul och färgglatt? Prova ett pulver, gelé eller en klassisk hushållsfärg för att lyckas riktigt bra.
20 april, 2020

Har du också inspirerats av roliga videos från Youtube på de mest färgglada tårtor och drinkar? Den ena är vackrare än den andra. Kanske har du också undrar vad det är för geléer och pulver de använder. I dag finns det massor av olika hjälpmedel för att färga mat och drinkar, långt bortom den klassiska hushållsfärgen.

Så färgar du mat

Det finns nästan ingen hejd. Idag kan du i princip köpa allt du kan tänka dig i en ätbar variant. Gult, glitter, lim och alla möjliga olika färger. Den klassiska hushållsfärgen är också riktigt bra, men vill du komma från grundfärgerna och addera lite lyx så finns det många andra varianter att välja mellan. Här några riktigt roliga och bra produkter:

1. Färgpasta

Med geléfärg får du lätt till fylliga och starka färger. Och det finns i alla möjliga olika nyanser, som de här från Modecor. De är enkla att jobba med, du bara klämmer ut önskad mängd och blandar i smeten, grädden eller smörkrämen. Här kan du köpa dem (länk till butik)

2. Färgpulver

Med ett pulver kan du torrborsta dekorationer gjorda på till exempel sockerpasta, till dina bakverk. Det vill säga ge dem ett guldigt sken eller en marmorering. Men de går också bra att lösa upp i vätska eller alkohol för att färga en drink. Här kan du köpa dem (länk till butik)

3. Guldflakes

För en extra lyxig känsla kan du dekorera din tårta, bakelse eller drink med ätbart guld. Som med de här bladen av 23 karat guld. Här kan du köpa dem (länk till butik)

4. Aromdroppar

Använd smaksatta droppar för att förstärka eller tillsätta en smak i till exempel grädde. Blanda i några droppar och vispa! Den här smakessensen från Loranns ger riktigt somrig känsla. Här kan du köpa den (länk till butik)

5. Ätbar färgpenna

Hur kul är det inte att kunna skriva namn på kakor och använda som placeringskort? Eller med födelsedagspersonens namn. De här pennorna från Fun Cakes är riktigt roliga att leka med. Här kan du köpa dem (länk till butik)

6. Deco melt

Med god smak av vit choklad kan du dekorera kakor och tårtor med detta deco melt från Fun Cakes. Bara att smälta och sen doppa, eller hälla över en tårta. Perfekt till cake pops! Här kan du köpa det (länk till butik)

 

Så färgar du drinkar

För att färga din drink kan du antingen använda ren hushållsfärg eller en drinkmix som även är smaksatt. Då slår du två flugor i en smäll. Färga rött med grenadin, blått eller grönt med curaçao eller bjud på något kul med smak av godiset Fizzypop.

7. Godisessenser till drinkar

Gillar du godisdrinkar är det superenkelt att fixa hemma. BarKing har flera olika klassiska godissmaker med roliga färger, att välja mellan. Här kan du köpa dem (länk till butik)

8. Klassiska drinkfärger

Blue curacao och Grenadine är två av de mest klassiska drink-mixar som används.. De går att matcha med de flesta smaker så det är bara att prova dig fram, för riktigt färgstarka drinkar. Här kan du köpa dem (länk till butik)

Foto: TT

LÄS MER:

Recept: Färgglada maränger

4 klassiska cocktails med en twist