Så bygger du ett chokladhus

01 december, 2015
Chokladhus från Marabou. Foto: Emily Dahl

Chokladhus från Marabou. Foto: Emily Dahl

Chokladhuset blev förra årets nykomling i julbaket och digitala medier fylldes av bilder på fantasifullt dekorerade chokladhus. I år har matstylisten och skribenten Emily Dahl tagit fram sitt eget chokladhus tillsammans med sina bästa tips för att lyckas med chokladhusbygget i jul.

Läs också: Så lyckas du med ditt pepparkakshus – smarta mallar

Grundbyggsats för chokladhus:

6 chokladkakor

1 påse chokladlinser

Florsocker

Övrigt ätbart pynt exempelvis kristyr

Så bygger du ett chokladhus:

1. Skär ut de olika delarna så att de passar ihop.

2. Smält choklad och montera ihop huset.

3. Montera taket.

4. Dekorera med chokladlinser, florsocker och övrig dekoration.

Tips!

  • Smält inte chokladen för mycket – då blir det inte så kladdigt och lättare att sammanfoga.
  • Lek med färg och form och använd allt ätbart pynt du hittar i skåpen.
  • Eftersom chokladen kommer i fyrkanter är det lättast att börja med ett bashus – men tveka inte att sätta din egen personliga touch med oväntad pyntning eller former på huset.
  • Sist men inte minst, köp lite extra choklad till bygget. Det är lätt att det blir svinn om du bygger tillsammans med en glad och godissugen familj.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: