Så bygger du ett chokladhus

01 december, 2015
Chokladhus från Marabou. Foto: Emily Dahl

Chokladhus från Marabou. Foto: Emily Dahl

Chokladhuset blev förra årets nykomling i julbaket och digitala medier fylldes av bilder på fantasifullt dekorerade chokladhus. I år har matstylisten och skribenten Emily Dahl tagit fram sitt eget chokladhus tillsammans med sina bästa tips för att lyckas med chokladhusbygget i jul.

Läs också: Så lyckas du med ditt pepparkakshus – smarta mallar

Grundbyggsats för chokladhus:

6 chokladkakor

1 påse chokladlinser

Florsocker

Övrigt ätbart pynt exempelvis kristyr

Så bygger du ett chokladhus:

1. Skär ut de olika delarna så att de passar ihop.

2. Smält choklad och montera ihop huset.

3. Montera taket.

4. Dekorera med chokladlinser, florsocker och övrig dekoration.

Tips!

  • Smält inte chokladen för mycket – då blir det inte så kladdigt och lättare att sammanfoga.
  • Lek med färg och form och använd allt ätbart pynt du hittar i skåpen.
  • Eftersom chokladen kommer i fyrkanter är det lättast att börja med ett bashus – men tveka inte att sätta din egen personliga touch med oväntad pyntning eller former på huset.
  • Sist men inte minst, köp lite extra choklad till bygget. Det är lätt att det blir svinn om du bygger tillsammans med en glad och godissugen familj.