Roulader med ugnsbakade rotfrukter

Recept på roulader med ugnsbakade rotfrukter

Bjud på roulader! Denna variant med ugnsbakade rotfrukter är riktigt god. Garnera med timjan, oregano eller persilja.
07 mars, 2020

2–3 portioner

Du behöver:

1 fläskfilé

1 äpple

1 msk torkad eller färsk timjan

Salt och svartpeppar

Olivolja till stekning

250 g palsternacka

250 g persiljerot

1 msk honung

2 msk pumpakärnor

Garnering:

Timjan, oregano eller persilja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Putsa filén och skär försiktigt en skåra på längden, ett par cm djup.
  3. Akta så du inte skär helt igenom.
  4. Vik upp de båda halvorna.
  5. Riv äpplet och fördela i köttskåran tillsammans med timjan.
  6. Salta och peppra och rulla ihop köttet till en roulad.
  7. Bind med snöre runt eller fäst med köttnålar så rouladen håller ihop.
  8. Bryn köttet i olja i en stekpanna.
  9. Skala palsternackorna och persiljerötterna och skär dem i kvartar på längden, eller i halvor om de är mycket tunna.
  10. Vänd bitarna i olja och fördela på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  11. Lägg fläskfilén ovanpå rotfrukterna, krydda med salt och peppar och baka i ugnen i 20 minuter.
  12. Droppa honung och strö pumpakärnor över grönsakerna och köttet.
  13. Rosta ytterligare 5 minuter i ugnen, tills rotfrukterna är gyllene.
  14. Skär rouladen i tjocka skivor och servera med hackade kryddörter ovanpå och rotsaker vid sidan om.
Recept på roulader med ugnsbakade rotfrukter

Roulader med ugnsbakade rotfrukter.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Baconlindad fläskfilé med gorgonzola-klyftpotatis

Bjud på sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa

Smakrik honungs- och senapsmarinerad fläskfilé

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: