Rött eller vitt? Det säger ditt val av vin om din personlighet

Föredrar du vitt eller rött vin?

Vad föredrar du i glaset? Kallt, krispigt vitt vin – eller är ett tungt och fylligt djuprött mer din melodi? Ditt glas kan avslöja mer om dig än du tror.
29 maj, 2019
3 frågor och svar om naturvin
1:18

Efter reklamen: 3 frågor och svar om naturvin

(1:18)

Slå på ljud
Vad är egentligen naturvin? Hur smakar naturvin och innehåller det sulfiter? Det är frågor som vi svarar på i det här klippet om den lite trendiga och kluriga drycken naturvin.

Säg mig vad du dricker så ska jag berätta om din personlighet – eller? Tidigare har vi fått personlighetsdiagnoser ställda baserade på vad vi föredrar för typ av kaffe – nu är det vinets tur. Den här amerikanska undersökningen menar i alla fall att man kan utläsa en hel del om din personlighet beroende på vad du föredrar i vinglaset.

Under undersökning, som utfördes av vinaccessoars-företaget Coravin, fick 2 000 personer svara på frågor om sina personligheter och sina vinpreferenser. Och visst fick man fram en del intressanta slutsatser:

Älskar du vitt vin? Det här är du:

Vitvinsälskarna visade sig vara extroverta nattugglor. Som personer var de nyfikna, sarkastiska och ofta perfektionister. De föredrog katter framför hundar – och gillade punkmusik (!).

Föredrar du rött vin? Det här är du:

Rödvinsdrickarna var lite tvärtom. De var oftare introverta morgonmänniskor som älskade hundar – och jazz. De var äventyrliga, ödmjuka och välorganiserade (åtminstone enligt sig själva…). De spenderade gärna pengar på vin och såg också sig själva som vinconnoisseurer – till den grad att de ansåg att folk som inte hade koll på vin var mindre intressanta.

Stämmer det?

Nåja, man får kanske ta det med en nypa salt, det är ju trots allt gott att matcha vinet till maten, så många av oss tycker ju om både rött vin och vitt vin beroende på tillfälle. Men studien stöds faktiskt av en tidigare undersökning som har visat att hundägare föredrar rött vin. Enligt den föredrog dock kattägare bubbel, men nåja, nära nog. Är rosé din favorit? Tyvärr, du får klara dig med en egen analys av din personlighet.

Källa: Womens Health

Foto: Wine Country/Netflix

Läs mer:

Rött eller bubbel? Ditt husdjur avslöjar vad du har i glaset

Rött eller vitt vin? Låt ditt stjärntecken bestämma

Bra för hälsan att dricka vin? Här är 8 hälsofördelar

Bucket list: 9 lopp för dig som gillar vin, löpning och resor