Rotfruktsgratäng med chorizo och timjan

Rotfruktsgratäng med chorizo och timjan.

Mat som sköter sig själv är väldigt tacksamt. Gör klart gratängen på några minuter, stoppa in i ugnen och få tid över till annat medan den står och sprider ljuvliga dofter hemma.
23 februari, 2016

6 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

8 potatisar

1 sötpotatis

3 morötter

3 palsternackor

1 vitlöksklyfta

4 dl grädde

3 chorizo

timjan

Gör så här:

  1. Skrubba och behåll skalet på potatisen men skala övriga rotfrukter och skär allt i fina skivor och klyftor.
  2. Finhacka vitlöken och lägg allt i en smord långpanna. Salta och häll över grädden.
  3. Skär korven i skivor och lägg i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen på 220° i cirka 40 minuter.
  5. Servera gratängen med fina timjankvistar och eventuellt kallskuret.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips