Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost

05 aug, 2017
AvRedaktionen
Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost.
De något söta rotfruktschipsen passar utmärkt tillsammans med de heta räkorna. Färdiga rotfruktschips hittar du i de flesta mataffärer och delikatessaffärer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 påse rotfruktschips

100 g skalade räkor

2 msk sweetchilisås

2 msk rapsolja

1 krm cayennepeppar

några stänk tabasco

2–4 tsk hackad färsk koriander

150 g fetaost

chilisalt

ärtskott (till dekoration)

Gör så här:

Rör ihop räkor, sweetchilisås, rapsolja och cayennepeppar. Smaka av med tabasco, det ska vara lite hetta! Blanda därefter ner den hackade koriandern. Räkorna blir hetare av att dra ett tag i röran. Skär fetaosten i fina tärningar. Strö över lite chilisalt. Servera på rotfruktschips.

Chiliräkor.
Chiliräkor.
Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost.
Rotfruktschips med chiliräkor och fetaost.
Annons

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons