Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rösti med lax och mynta-aioli

08 jan, 2018
AvRedaktionen
Rösti med lax och mynta-aioli.
Testa att göra egen aioli och smaksätt den med mynta. Servera till frasig rösti, kryddig lax och vattenkrasse. Snabbt, gott och enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 potatis (riven)

1 liten rödlök (riven)

1 msk mjöl

salt och svartpeppar

olivolja

1 stor laxfilé

1 tsk dijonsenap

vattenkrasse eller färsk spenat (till servering)

Aioli:

1 äggula (rumstempererad)

1/2 vitlöksklyfta (finhackad)

1 tsk dijonsenap

salt

1 dl neutral olja

1/2 citron (saften)

1 näve mynta (hackad)

Gör så här:

  1. Blanda aiolin: Vispa äggula, vitlök, senap och salt. Vispa i oljan, lite i taget i en fin stråle tills såsen tjocknar. Tillsätt citronsaft och mynta.
  2. Pressa vätskan ur den rivna potatisen, blanda potatis, lök och mjöl. Salta, peppra och forma till 2 plättar. Stek dem frasiga i lite olja,

    5 minuter på varje sida. Håll varmt.

  3. Pensla senapen över laxen. Salta och peppra och grilla den i cirka 5 minuter. Skär i bitar och servera med rösti, vattenkrasse och aioli.

Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb

Rösti med lax och mynta-aioli.
Rösti med lax och mynta-aioli.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons