Crostini med rostbiff, nektarin och dragonmajonnäs

Crostini med rostbiff, nektarin och dragonmajonnäs.

Vad vore ett mingel utan klassikern rostbiff? Här en uppdaterad variant på krispig crostini med smörstekt nektarin och dragonmajonnäs.
05 juni, 2017

35 stycken

Tid: 10 minuter

Ingredienser:

600 g rostbiff

salt

olja

4 msk smör

1 ljus baguette (skivad i ca 1 cm tunna skivor, 35 skivor sammanlagt)

3–4 nektariner

1/2 msk socker

4 kvistar färsk timjan (bladen plockade)

Dragonmajonnäs:

2 1/2 dl rapsolja

18 g färsk dragon (ca 4 kvistar)

1 äggula

1/2 msk senap

1 tsk vitvinsvinäger

salt

Gör så här:

Låt rostbiffen bli rumstempererad. Massera in salt och lite olja. Stek på hög värme runtom till gyllenbrun yta, avsluta med 2 msk smör i slutet och ös några gånger runtom hela köttet. Grädda klart i ugn på 110° tills den når 55° i innertemperatur. Låt vila ca 30–60 minuter under smörpapper. Skiva tunt.

Pensla brödskivorna med olja på ena sidan. Sätt in i ugnen på 200° cirka 10 minuter, eller tills de fått en något gyllenbrun yta.

Dela nektarinerna i små bitar. Det behövs 1–2 små bitar per crostini. Strössla över socker. Stek hastigt i 2 msk smör och timjan. Ös med smörsåsen och ta av från plattan.

Mixa olja och dragon. Sila. Blanda äggula, senap, vinäger. Tillsätt dragonoljan droppvis och sedan tunn stråle under kraftig vispning tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med salt.

Crostini med rostbiff, nektarin och dragonmajonnäs.

Crostini med rostbiff, nektarin och dragonmajonnäs.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull