Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost
- AvRedaktionen
Rostat surdegsbröd med en röra på edamamebönor och fetaost. Riktigt gott till förminglet eller som ett härligt inslag på buffén!
2 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
350 g edamamebönor i skal
100 g fetaost
2 msk myntablad (hackade)
svartpeppar från kvarn
1 msk jungfruolivolja
50 g blandade salladsblad
10 körsbärstomater (halverade)
1 tsk citronjuice
4 små surdegsbrödskivor
Gör så här:
Koka upp vatten i en liten kastrull. Tillsätt bönskidorna och koka i 4 minuter. Häll av i durkslag och skölj tills bönorna kallnat. Tryck ut bönorna i en skål. Smula över fetaosten och strö över myntan. Krydda med nymalen svartpeppar och ringla över 2 tsk olivolja. Rör om.
Vänd runt tomater och sallad tillsammans med resterande olivolja och citronjuice. Rosta brödet i brödrosten, skeda upp röran på brödet och servera med salladen.
Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons