Rostade nötter med salt, persilja och vitlök

Rostade nötter med salt, persilja och vitlök.

När energin börjar tryta efter en heldag ute i det krispiga vintervädret är det perfekt att ha en påse med rostade nötter att plocka fram. Även gott till en varm drink när man kommer inomhus!
10 februari, 2018

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

1 äggvita

1 msk farinsocker

2 tsk salt

1 msk bladpersilja

1 tsk vitlökspulver

300 g blandade nötter (t ex cashew, macadamia, valnötter)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Vispa äggvitan fluffig.
  3. Blanda samman socker, salt, finhackad persilja och vitlökspulver i en skål och lägg i nötterna.
  4. Häll ner allt i det uppvispade ägget och blanda väl.
  5. Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Ugnsrosta sedan i cirka 15 minuter, de ska få gyllene färg men inte bli brända.
  7. Låt svalna helt på plåten.
Rostade nötter med salt, persilja och vitlök.

Rostade nötter med salt, persilja och vitlök.

Av: Linnéa Seidel
Foto: Katja K