Rostade minipotatisar med örtsalt

Rostade minipotatisar med örtsalt.

Doppa potatisarna snabbt i ett smakrikt örtsalt. Lägg dem i en skål och servera med cocktailpinnar så gästerna kan doppa dem i örtsaltet utan att bli kladdiga om fingrarna.
08 december, 2017

12 personer

Tid: 1 timme och 15 minuter

Du behöver:

500 g små färskpotatisar

2 msk olivolja

2 msk krossade rödpepparkorn

2 msk av vardera: timjan, persilja och gräslök (hackat)

40 g havssalt

cocktailpinnar

Gör så här:

  1. Lägg potatisen på plåt, ringla över olivolja och rosta i ugnen på 200° i cirka 1 timme eller tills de blivit gyllenbruna. Vänd dem några gånger under tiden så att de tillagas jämnt.
  2. Mixa pepparkorn, örter och havssalt och lägg i en skål.
  3. Lägg potatisen i en skål och servera med cocktailpinnar så gästerna kan doppa dem i örtsaltet utan att bli kladdiga om fingrarna.
Rostade minipotatisar med örtsalt.

Rostade minipotatisar med örtsalt.

Av: Joanna Farrow 
Foto: Maja Smend