Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rostad persika med kanderade valnötter

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Rostad persika med kanderade valnötter.
När persikor bakas i ugnen koncentreras smakerna och de blir sötare. Servera med karamelliserade saltsöta valnötter och lättvispad grädde när de svalnat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Du behöver:

4 persikor

100 g Arla Svenskt Smör

Kanderade valnötter:

1½ msk strösocker

3 msk ljus sirap

1 dl valnötter

flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kärna ur och skär persikorna i stora bitar.
  3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och hyvla över smöret.
  4. Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka, 10-15 min.
  5. Lägg upp persikorna på ett på fat, sila av vätskan och spara den.
  6. Smält socker och sirap i en varm stekpanna.
  7. Häll i nötterna och vänd runt så de blir helt täckta.
  8. Häll upp nötterna på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 15 min, rör om var femte min.
  9. Ta ut, salta lätt och låt svalna.
  10. Strö nötterna över persikorna och häll på lite av den sparade lagen.

Tips! Senare på säsongen när persikorna är slut kan du använda plommon.

Rostad persika med kanderade valnötter.
Rostad persika med kanderade valnötter.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons