Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rossini – god fördrink med jordgubbar och bubbel

12 jun, 2019
AvRedaktionen
Härlig välkomstdrink med jordgubbar, vanilj och bubbel. Lika vacker som god! Servera med mandlar som du rostar i olivolja samt torkade tranbär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

400 g tinade jordgubbar

1 dl socker

1 vaniljstång

1 flaska mousserande

Gör så här:

  1. Koka upp jordgubbar, socker och delad urskrapad vaniljstång med frön i 5–8 minuter.
  2. Mosa jordgubbarna med gaffel och passera i sil. Kyl.
  3. Doppa kanten på glasen i lagen och snurra dem sedan på en tallrik med strösocker för att få en frostad kant.
  4. Fördela lagen i glasen och häll på kylt bubbel.
Jordgubbsdrink med mousserande. Foto: Rob Streeter
Jordgubbsdrink med mousserande. Foto: Rob Streeter

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons