Rosmarinsrostade nötter med flingsalt

Recept på rosmarinrostade nötter

Rosmarinsrostade nötter, som mandel, cashewnötter och jordnötter, är ett nyttigt och mättande snack. Strö över lite flingsalt precis före servering.
08 november, 2019

4 portioner

Du behöver:

250 g blandade nötter, gärna mandlar, cashew-, pistasch-, val- och paranötter

2 msk olivolja

3 msk äppelcidervinäger

1 tsk salt

3 kvistar rosmarin

Flingsalt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150°.
  2. Vänd ner nötterna i en blandning av olja, vinäger och salt i en skål.
  3. Fördela sedan över en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugnen, 15–20 minuter.
  5. Hacka rosmarin och vänd ner under de sista 2 minuterna i ugnen. Låt svalna.
  6. Strö över lite flingsalt precis före servering.
Recept på rosmarinsrostade nötter

Rosmarinsrostade nötter.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Syrliga ugnsäpplen med rosmarin

7 nyttiga snacks och tilltugg – perfekt till vardag och fest