Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Rosmarinsrostade nötter med flingsalt

08 nov, 2019 
AvRedaktionen
Recept på rosmarinrostade nötter
Rosmarinsrostade nötter, som mandel, cashewnötter och jordnötter, är ett nyttigt och mättande snack. Strö över lite flingsalt precis före servering.
Annons

4 portioner

Du behöver:

250 g blandade nötter, gärna mandlar, cashew-, pistasch-, val- och paranötter

2 msk olivolja

3 msk äppelcidervinäger

1 tsk salt

3 kvistar rosmarin

Flingsalt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150°.
  2. Vänd ner nötterna i en blandning av olja, vinäger och salt i en skål.
  3. Fördela sedan över en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugnen, 15–20 minuter.
  5. Hacka rosmarin och vänd ner under de sista 2 minuterna i ugnen. Låt svalna.
  6. Strö över lite flingsalt precis före servering.
Recept på rosmarinsrostade nötter
Rosmarinsrostade nötter.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons