Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rosmarindoftande popcorn

09 mar, 2018
AvRedaktionen
Rosmarindoftande popcorn.
Rosmarindoftande popcorn är ett lika enkelt som gott tilltugg. Får du olja över så håller den sig fräsch upp till en månad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 dl popcornkärnor

5 msk rosmarinolja

flingsalt

Du behöver:

2 dl olivolja eller rapsolja

4 färska rosmarinkvistar

Gör så här:

Börja med rosmarinoljan. Häll olja och rosmarin i en liten kastrull. Värm upp oljan tills den börjar bubbla. Låt svalna. Häll hela blandningen – inklusive rosmarinkvistarna – i en glasflaska med lock.

Häll upp hälften av oljan i botten av en kastrull och täck sedan med ett lager popcornkärnor. Låt poppa under lock på medeltemperatur tills alla kärnor blivit klara. Skaka kastrullen då och då så att de inte bränner fast i botten. Blanda popcornen med resten av oljan och strö över flingsalt.

Rosmarindoftande popcorn.
Rosmarindoftande popcorn.

Av: Linda Hansson

Foto: Emily Dahl

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons