Rosenplättar med smultron

Rosenplättar med smultron.

Blomsmaker i en ljuvlig liten pannkaka. Blanda smultronsalladen med tusenskönsblommorna och ringla den över rosenplättarna innan servering. Yoghurtglass smakar gott till.
28 april, 2017

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

10 nyponrosblommor

20 stjälkar tusensköna

4 tsk rosenvatten

1 msk citronsaft

250 g smultron

3 ägg

salt

250 g ricotta

2 påsar vaniljkrämspulver

60 g smör

Gör så här:

Plocka loss kronrosenblad och blomman på tusenskönan. Blanda rosenvatten, citronsaft, smultron och kronbladen från 5 rosor. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitor och en nypa salt hårt. Blanda äggulor och ricotta med vaniljkrämspulvret, vänd ner äggvitan och resten av kronrosenbladen. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna. Blöt händerna och rulla och platta till smeten till formen av ”pannbiffar”. Stek rosenplättarna gyllenbruna på båda sidor i medelvarm panna i cirka 4 minuter. Blanda smultronsalladen med tusenskönsblommorna och ringla den över rosenplättarna innan servering. Yoghurtglass smakar gott till.

Rosenplättar med smultron.

Rosenplättar med smultron.

Recept och foto: Anke Schütz

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: