Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rosenplättar med smultron

28 apr, 2017
AvRedaktionen
Rosenplättar med smultron.
Blomsmaker i en ljuvlig liten pannkaka. Blanda smultronsalladen med tusenskönsblommorna och ringla den över rosenplättarna innan servering. Yoghurtglass smakar gott till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

10 nyponrosblommor

20 stjälkar tusensköna

4 tsk rosenvatten

1 msk citronsaft

250 g smultron

3 ägg

salt

250 g ricotta

2 påsar vaniljkrämspulver

60 g smör

Gör så här:

Plocka loss kronrosenblad och blomman på tusenskönan. Blanda rosenvatten, citronsaft, smultron och kronbladen från 5 rosor. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitor och en nypa salt hårt. Blanda äggulor och ricotta med vaniljkrämspulvret, vänd ner äggvitan och resten av kronrosenbladen. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna. Blöt händerna och rulla och platta till smeten till formen av ”pannbiffar”. Stek rosenplättarna gyllenbruna på båda sidor i medelvarm panna i cirka 4 minuter. Blanda smultronsalladen med tusenskönsblommorna och ringla den över rosenplättarna innan servering. Yoghurtglass smakar gott till.

Rosenplättar med smultron.
Rosenplättar med smultron.

Recept och foto: Anke Schütz

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons