Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Roséglögg med stjärnanis och pomerans

01 nov, 2016
AvRedaktionen
Roséglögg med stjärnanis och pomerans.
Vad vore julen utan glögg? Den här rosévinsvarianten blir härligt röd och smakar lika gott varm eller kall. Stjärnanis, pomerans, kardemumma och kanel ger julig smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

75 cl

Tid: ca 15 min + tid att dra

Du behöver:

1 flaska rosévin

1 1/2 dl strösocker

1–2 bitar pomeransskal

2 stjärnanis

1 msk kardemummakärnor

1–2 kanelstänger

Gör så här:

Häll vin, socker och kryddor i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter tills sockret smält.

Koka inte. Låt glöggen svalna under lock och ställ sedan in den i kylen några timmar eller över natten så att den drar åt sig alla smaker. Sila och häll upp på väl rengjorda flaskor. Servera glöggen varm eller kall med lite is i. Föredrar du lite starkare glögg, spetsa med vodka. Smaka dig fram.

Tips: Fyll en smal hink/avklippt petflaska med vatten, stjärnanis, strimlor av apelsinskal, kardemumma och kanelstänger. Stoppa ner flaskan, frys och ta sedan bort höljet.

Roséglögg med stjärnanis och pomerans.
Roséglögg med stjärnanis och pomerans.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons