3 enkla röror med keso

En god röra kan sätta guldkant på nästan vilken måltid som helst – och det är en trevlig bonus om den dessutom är nyttig och enkel att svänga ihop.
13 augusti, 2018

Det enklaste sättet att piffa upp en medioker måltid är att addera en röra.

De här goda varianterna med keso som bas är inte bara proteinrika och mättande. Var och en innehåller dessutom de näringsrika grönsakerna rödbeta, avokado eller morot – och är superenkla att göra.

1. Avokadoröra med keso och chili

Som en fräsch om matigare variant av guacamole, fast med smak av ost. Perfekt till maten eller på smörgåsen tillsammans med dina favoritgrönsaker.

Avokadoröra med keso och chili.

Ingredienser:

1 dl keso

2 avokador

2 dl riven ost

1/2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar

1 krm chiliflakes

1/2 dl solrosskott eller annan fräsch grönsakstopping

Gör så här:

Mosa avokadon och blanda med ost och keso. Krydda med salt och peppar och smaka av. Toppa med chiliflakes och solrosskott.

2. Rödbetsröra med feta och keso

Krämig röd röra med smak av söt rödbeta och salt fetaost. Ger måltiden en fin färgklick och adderar god smak.

Rödbetsröra med fetaost.

Ingredienser:

250 g keso

2 okokta rödbetor, cirka 150 g

100 g fetaost

1/2 dl rostade pinjenötter

Färsk timjan

Gör så här:

Skala och grovriv rödbetorna. Blanda med keso, smulad fetaost och toppa med pinjenötter och färsk timjan.

3. Morotsröra med apelsin och keso

Vackert orange röra med riven morot och apelsin, som ger en söt och fräsch smak. Solroskärnorna skänker ett härligt crunch.

Morotsröra med apelsin.

Ingredienser:

250 g keso

2 morötter

Pressad saft av 1/2 apelsin

2 msk solroskärnor

Gör så här:

Skala och grovriv morötterna. Tillsätt apelsinsaft och rör ihop med keson. Toppa med solroskärnorna.

Recept och foto: Keso