Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Röra med sill, potatis och ägg i glas

26 mar, 2019
AvRedaktionen
Röra med sill, potatis och ägg i glas.
Matig, krämig och lyxig röra med sill, potatis och ägg. Fördela röran i små glas och garnera med kavringsmulor, gräslök och rödlök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 portioner

Ingredienser:

2 skivor kavring

150 g kokt potatis, avsvalnad

3 ägg, hårdkokta

1 liten burk inlagd sill, (240 g, avrunnen 120 g)

2 msk finhackad rödlök

2 msk finhackad dill

1 msk finhackad gräslök

1/2 dl crème fraiche

1 msk majonnäs

rivet skal från ½ citron

salt och svartpeppar

Till garnering:

2 msk hackad gräslök

2 msk hackad rödlök

Gör så här:

Börja med att göra kavringssmulor. Värm ugnen till 150°. Bryt kavringen i mindre bitar. Rosta brödet i ugnen i cirka 10 minuter eller tills det är torrt. Rör om då och då. Låt svalna och smula i mindre bitar.

Skala och tärna potatisen. Hacka äggen och sillen. Blanda alla ingredienserna förutom kavringsmulor till en röra och smaka av med salt och peppar.

Fördela röran i små portionsformar eller i små glas. Garnera med kavringsmulor, gräslök och rödlök.

Röra med sill, potatis och ägg i glas.
Röra med sill, potatis och ägg i glas.

Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons