Romantiska restauranger i Stockholm

09 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Romantisk middag på Le Rouge.
Vill du bjuda din kärlek på en mysig middag, men har svårt att komma på var ni ska gå? Nedan listar vi en rad romantiska restauranger i Stockholm – som har allt som krävs för en trevlig kväll.
Annons

Alla hjärtans dag närmar sig och det är dags att planera in en romantisk middag med någon du tycker om. Här listar vi några av Stockholms mest romantiska restauranger.

1. Le Rouge

På Le Rouge i Gamla Stan möts man av klassisk Moulin Rouge-miljö.
På Le Rouge i Gamla Stan möts man av klassisk Moulin Rouge-miljö.

Typ av mat: Europeisk mat
Adress: Brunnsgränd 2-4
Hemsida >>

Le Rouge har länge varit känt för såväl den romantiska källarlokalen som för maten. Idag är stället mötesplatsen för alla som vill äta lax och entrecote och dricka prisvärda viner. Lite speciellt för själva menyn är även det stora utbudet av såser och tillbehör, däribland många ordentliga grönsakstillbehör, som gästerna kan kombinera fisken eller köttet med. Tanken är att erbjuda många olika och valfria smaker, även för den som vill äta mer grönt.

Annons

2. Fem Små Hus

Restaurangens sju vackra källarvalv sträcker sig under fem hus, längs med Nygränd ner mot Skeppsbron.

Typ av mat: Mix av det svenska köket med franska inslag
Adress: Nygränd 10
Hemsida >>

En doft av hemlagade rustika rätter och en historisk byggnad triggar igång såväl näsa som öga att öppna dörren till en krog med 1600-talsanor som riktigt sitter i väggarna. Väl innanför dörren tar man sig ned i källaren för att sedan följa en underjordisk länga på fem hus som gömmer nio källarvalv. En snabbtitt på menyn skvallrar om att man bibehållit delar av det historiska men kryddat med en modern fransk touch. Svenska klassiker har fått inslag av det franska köket i såväl à la carte-form som komponerade menyer. Att vinlistan är bred förstår man snabbt vid anblicken av den omfattande vinkällaren.

Annons

3. Himlen

Bedårande utsikt, solnedgångar, snygg interiör konkurrerar om matgästens uppmärksamhet på Himlen.

Typ av mat: Svenska köket
Adress: Götgatan 78
Hemsida >>

Utsikten är inget att klaga på när det kommer till restaurangen och skybaren Himlen, belägen 104 meter över marken. Menyn i restaurangen bjuder på svenska smaker i gourmetklassen. I skybaren på den översta våningen presenterar man en trevlig barmeny som kan avnjutas med en välblandad cocktail. Hit är väldigt populärt att komma både för AW och utekvällar.

4. L’Avventura

Nyöppnade restaurangen L’Avventura har förvandlat den före detta biografen Metropol-Palais till en italiensk kvarterskorg, modell större.

Typ av mat: Italienskt
Adress: Sveavägen 77
Hemsida >>

Annons

I en gammal biosalong ligger den italienska restaurangen L’Avventura. Restaurangen, med ambitionen att vara en klassisk kvarterskrog men i ett större och ambitiösare utförande, består av två barer och en stämningsfull matsal med sex meter i takhöjd och stuckaturer samt väggmålningar. Menyn består av klassiska italienska rätter som antipasto, pasta och pizza.

5. Supper

Mitt i lokalen ligger Suppers bar, som är stor nog för både mat eller några drinkar.
Mitt i lokalen ligger Suppers bar, som är stor nog för både mat eller några drinkar.

Typ av mat: Sydamerikansk
Adress: Tegnergatan 37
Hemsida>>

Konceptet genomsyras av den sydamerikanska värmen där de kombinerar de härliga smakerna man ofta stöter på från Mexico i norr till Argentina i söder. Maten serveras i mitten på bordet så tanken är att man beställer in flera olika rätter i olika storlekar och kan dela på allt. Drinkarna i baren är också exotiska och det blir ofta en härlig barstämning till skön musik.

Annons

6. Brasserie X Solna

Här äter man på 25:e våningen i Quality Hotel Friends skrapa intill Friends Arena, med milsvid utsikt på köpet.

Typ av mat: Franskt
Adress: Råsta Strandväg 1
Hemsida >>

På Brasserie X Quality Hotel Friends kombineras svårslagen utsikt över Stockholm med drinkar och franska rätter. Klassiska rätter som moules frites och burgare präglas av nordiska smaker och trendiga influenser från staden som aldrig sover. I övrigt bjuder restaurangen och baren på en avslappnad atmosfär och modern, skandinavisk design. Genom de runda fönstren får man vacker utsikt, speciellt vid solnedgång när himlen färgas rosa och sprider ett varmt skimmer över lokalen.

Annons

7. Mancini

Mancini blev nyligen utsedd till Stockholms bästa italienare av restaurangguiden Gambero Rosso.
Mancini blev nyligen utsedd till Stockholms bästa italienare av restaurangguiden Gambero Rosso.

Typ av mat: Italienskt
Adress: Tunnelgatan 1A
Hemsida>>

Trots att restaurangen knappast kunde ligga mer centralt placerad än den gör är den ändå något av en gömd pärla. Hit hittar framför allt de som har en stark kärlek till det italienska köket. Restaurangen har också en gedigen vinlista där framför allt det röda utbudet imponerar. För den som vill höja romantiknivån ytterligare ett snäpp finns det dessutom möjlighet att boka bord i vinkällaren där de ursprungliga 1800-talsvalven varsamt har restaurerats för en verkligt oförglömlig upplevelse.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons
Innehåller annonslänkar