Romantiska drinkar med rom

Sveriges bästa bartender, Karl-Martin Edin, har tagit fram två trendiga cocktails med tropiska smaker lagom till alla hjärtans dag. Får det lov att vara en Ananaskyss?
12 februari, 2016
Romdrinken "Love is in the air".

Romdrinken ”Love is in the air”.

Love is in the air

5 cl Zacapa Gran Reserva 23

2 cl åkerbärssockerlag infuserad med kakao. (Hallon fungerar precis lika bra)

2 cl citron

En näve jordärtskockor

Honung

Socker

Salt

Gör så här:

Koka sönder jordärtskockor. Tillsätt sedan honung, socker och en nypa salt. Mixa blandningen slät och vattna ut till en lätt trögflytande vätska. Fyll en gräddsifon med vätskan och skaka. Skaka övriga ingredienser med is och häll sedan upp och servera i ett Coupetteglas (se till att ingen is följer med). Toppa med jordärtskocksskum och avsluta med att sprinkla lite havssalt på skummet.

Romdrinken "Ananaskyss".

Romdrinken ”Ananaskyss”.

Ananaskyss

Du behöver:

5 cl Ron Zacapa Gran Reserva 23

2 cl fermenterat ananassockerlag med kakao, se nedan.

2 liter sockerlag

1 ananas

150 gram kakaonibs

1 dl Stout

Gör så här:

Hacka upp en ekologisk ananas med skal och allt. Tillsätt 2 liter sockerlag tillsammans med 150 gram kakaonibs och 1 dl valfri Stout, helst en kraftig. Låt det jäsa i rumstemperatur i 4 dagar. Rör blandningen med Zacapa i 15 sekunder på is. Toppa med en nypa salt.

Karl-Martin Edin vann den svenska uttagningen till Diageo World Class Bartender of the Year 2015. Ron Zacapa blev tidigare i år utnämnd till världens trendigaste rom i dryckestidningen Drinks International.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: