Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd

Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd.

Krämig och god röra med färskost, kallrökt lax, ägg, pepparrot, rödlök och äpple på mörkt och saftigt rågbröd. Perfekt som drinktilltugg eller plockmat!
22 november, 2017

8–10 bufféportioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

5 skivor rågbröd

10 tunna äppelskivor

10 små dillkvistar

Laxröra:

200 g kallrökt lax (fintärnad)

1 ägg hårdkokt (fintärnat)

2 msk färsk pepparrot (finriven)

1/2 rödlök (finhackad)

1/2 rött äpple (finhackat)

1 msk dill (finhackad)

1 msk gräslök (finhackad)

salt och peppar

100 g cream cheese

Gör så här:

Blanda alla ingredienser, rör ner färskosten sist av allt. Dela rågbröden i två delar och klicka på röran, dekorera med äppelskivor och dill.

Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd.

Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd.

Recept: Daniel Hartley och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdskafé
Styling: Isabelle Olander
Foto: Hanna Björkstedt