Rökt cream corn

Recept på rökt cream corn

Sommarens bästa tillbehör! Rökt cream corn är gott, matigt och perfekt till grillat – och gott dagen efter (om något blir över)...
24 april, 2020

6 portioner

Du behöver:

4 färska majskolvar

3 1/2 dl grädde

2 tsk socker

2 tsk svartpeppar

2 msk smör

1 dl vatten

2 msk mjöl

Salt

Gör så här:

  1. Skala och skär loss majskornen från kolvarna med en kniv.
  2. Lägg dem i en ugnsfast stekpanna och pressa ur lite vätska från dem med hjälp av sidan på kniven. Salta.
  3. Ställ in pannan med majsen i en rök eller på indirekt värme på grillen under lock på 120–135° i 2 timmar och tills majsen fått lite färg på toppen.
  4. Ta ut pannan, tillsätt grädde, socker och peppar.
  5. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, häll över majskornen och rör om i 5 minuter på låg värme.
  6. Vispa ihop vatten och mjöl.
  7. Häll blandningen över majsen, rör om tills blandningen tjocknar.
  8. Smaka av med salt och servera.
Recept på rökt cream corn

Rökt cream corn.

Recept: Jess Pryles
Foto: Hardcorecarnivore.com

LÄS MER:

Krispig grillad majs med harissasmör

10 läckra salsor till grillbuffén

5 goda tillbehör till grillat

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: