Rödbetssallad med alger och senapsdressing
- AvRedaktionen
En riktigt smakrik sallad med rödbetor, alger, linser och nötter som kan ätas som en lätt middag eller som ett tillbehör. Toppa med senapsdressing.
4 personer
Du behöver:
10 rödbetor
75 g alger (gärna algsallad, finns färdig i paket, bara att blanda upp med vatten)
3 dl kokta linser, gröna eller röda
50 g rödbetsgroddar eller andra groddar
50 g (ca 30 st) cashewnötter, grovt hackade
Senapsdressing:
½ dl olivolja
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 nypa vitpeppar
Gör så här:
Borsta rödbetorna och koka i lätt saltat vatten tills de är al dente. Små och späda kokas ca 20 minuter, övriga ca 40 minuter.
Blötlägg algerna i 5 minuter (eller tillaga dem enligt beskrivningen på förpackningen). Skär betorna i skivor, fördela på fyra fat. Lägg på alger, linser, groddar och nötter.
Blanda dressingen och droppa den över salladen.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien