Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rödbetsrisotto med svamp och parmachips

06 nov, 2018
AvRedaktionen
Rödbetsrisotto med svamp och parmachips.
Smakrik och färgstark risotto med rödbetor, parmachips och svamptopping. Rödbetorna ger risotton ett härligt djup och parmachipsen bidrar med krispig sälta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tips! Den här härliga risotton är god som ensamrätt, men passar även till en bit smörstekt torsk.

4 personer

Ingredienser:

1 schalottenlök

300 g rödbetor

150 g parmaskinka

1 msk olivolja

300 g risottoris

2 dl vitt vin

1 1/4 dl grönsaksbuljong

250 g matsvamp, t ex skogschampinjoner och trattkantarell

1 msk olja

1 vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

50 g parmesan

1/2 citron, rivet skal

Gör så här:

  1. Hacka lök, skala rödbetorna och riv dem grovt. Skär hälften av parman i mindre bitar.
  2. Stek skivorna spröda i olivolja, lyft ur och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fräs den hackade parman, tillsätt lök och låt fräsa med utan att den tar färg. Tillsätt ris och rödbetor, fräs några minuter och häll över vinet. Låt det koka in. Häll därefter på buljong, lite i taget allteftersom det absorberas.
  4. Putsa svampen och fräs i olja tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Vänd ner riven parmesan i risotton, smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
Rödbetsrisotto med svamp och parmachips.
Rödbetsrisotto med svamp och parmachips.

Av: Kristina Marckmann 
Foto: Carina Krüger

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons