Rödbetskaka med rosa frosting

Recept på rödbetskaka med rosa frosting

Columbus Leth
Den här vackra rödbetskakan med rosa frosting är enkel att göra och kommer garanterat imponera på gästerna!
30 januari, 2022
1:34

Efter reklamen: Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

(1:34)

Slå på ljud

Rödbetskaka med rosa frosting

Rödbeta får ge saftighet och färg åt både kaka och frosting.

Så bakar du en rödbetskaka med rosa frosting
Columbus Leth

8 portioner

Du behöver:

3 ägg
100 g (ca 1 1/4 dl) farinsocker
½ tsk salt
150 g (ca 1 3/4 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 krm malen kryddnejlika
250 g rödbetor
1 dl rapsolja

Frosting:

1 rödbeta
200 g naturell färskost
25 g rumsvarmt smör
75 g (1 ¼ dl) florsocker

Topping:

Ätbara örter eller blommor

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Vispa ägg och farin luftigt. Rör ner salt, mjöl, bakpulver och kryddor i smeten.
  2. Skala rödbetorna och finriv dem. Vänd ner rödbetor och olja i smeten. Häll smeten i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper, och grädda i ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna i formen.
  3. Skala rödbetan och finriv den. Pressa rivet genom en sil så du får cirka 1 msk rödbetsjuice. Vispa färskost, smör, florsocker och rödbetssaft i en skål med elvisp och spritsa den sedan på kakan med en rund tyll. Dekorera med ätbara blommor eller örter.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth