Rödbetshummus

Gör en färgglad rödbetshummus.

Den klassiska hummusen blir en härlig färgklick på matbordet om du mixar i rödbetor. Toppa gärna rödbetshummusen med smulad fetaost och svarta sesamfrön.
19 juni, 2018

Hummus är en krämig kikärtsröra som härstammar från det arabiska köket. Röran passar utmärkt som dipp eller tillbehör till grönsaker, bröd, kött, kyckling, halloumi, falafel och mycket annat. Varför inte använda hummus som pålägg på mackan eller i en god wrap?

Tips! Spara gärna kikärtsspadet, även kallat aquafaba. Det går att använda till mycket. Läs mer >>

Rödbetshummus

5 dl

10 minuter

Du behöver:

1 burk kikärter à 400 g

1–2 vitlöksklyftor

200–250 g kokta rödbetor

1 msk tahini (sesampasta)

1/2 dl olivolja

salt och peppar

Gör så här:

Blanda alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden. Smaka av med salt och peppar.

Toppa gärna med smulad fetaost och svarta sesamfrön.

Rödbetshummus.

Rödbetshummus. Foto: Shutterstock