Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Rocky Road med müsli och pistaschnötter

12 nov, 2015 
AvRedaktionen
Rocky Road med müsli och pistaschnötter.
Rocky Road är en amerikansk härlighet som går att fylla med nästan vilka favoritingredienser som helst. Här har vi använt choklad, pistaschnötter, minimarshmallows och müsli.
Annons

15 bitar

Tid: 35 minuter

Du behöver:

500 g mörk choklad

100 g ljus choklad

1 1/2 dl pistaschnötter

3 dl minimarshmallows

4 dl krispig müsli

Gör så här:

Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Blanda övriga ingredienser i en bunke men spara lite pistaschnötter och minimarshmallows till garnering. Häll den något avsvalnade chokladen över ingredienserna i bunken. Blanda väl.

Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och häll på de sparade pistaschnötterna och minimarshmallows som garnering. Låt svalna i kylen. Under tiden, smält den ljusa chokladen i ett vattenbad. Spritsa ut den smälta chokladen över den stelnade Rocky Road-kakan. Låt stelna i kylen. Skär upp lagom stora bitar med en vass kniv och servera.

Rocky Road med müsli och pistaschnötter.
Rocky Road med müsli och pistaschnötter.

Recept och foto: Anna Kvarnström

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons