Risotto formaggio med tre sorters ost

Risotto formaggio med tre sorters ost.

En rustik risotto med tre sorters ost: parmesan, västerbottensost och chèvre. Toppa med hackade nötter och svartpeppar och servera den helt nylagad!
14 augusti, 2017

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor (finhackade)

3 schalottenlökar (finhackade)

3 dl arborioris

2 dl vitt vin (torrt)

1 liter kokhet grönsaksbuljong

salt och vitpeppar

75 g parmesan (riven)

75 g västerbottensost, eller annan lagrad ost (riven)

100 g chèvre (i skivor)

50 g macadamianötter (grovt hackade)

svartpeppar

Gör så här:

Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och ris ett par minuter under omrörning. Sänk värmen och tillsätt vinet. Puttra tills vinet kokat in i riset. Tillsätt buljong, lite i taget, rör hela tiden. Risotton är färdig när riset är al dente med en liten hård kärna längst in. Salta och peppra. Rör i parmesan och västerbottensost. Fördela risotton i tallrikar eller skålar. Toppa med chèvre, nötter och svartpeppar.

Risotto formaggio med tre sorters ost.

Risotto formaggio med tre sorters ost.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien