Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Risotto formaggio med tre sorters ost

14 aug, 2017
AvRedaktionen
Risotto formaggio med tre sorters ost.
En rustik risotto med tre sorters ost: parmesan, västerbottensost och chèvre. Toppa med hackade nötter och svartpeppar och servera den helt nylagad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor (finhackade)

3 schalottenlökar (finhackade)

3 dl arborioris

2 dl vitt vin (torrt)

1 liter kokhet grönsaksbuljong

salt och vitpeppar

75 g parmesan (riven)

75 g västerbottensost, eller annan lagrad ost (riven)

100 g chèvre (i skivor)

50 g macadamianötter (grovt hackade)

svartpeppar

Gör så här:

Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och ris ett par minuter under omrörning. Sänk värmen och tillsätt vinet. Puttra tills vinet kokat in i riset. Tillsätt buljong, lite i taget, rör hela tiden. Risotton är färdig när riset är al dente med en liten hård kärna längst in. Salta och peppra. Rör i parmesan och västerbottensost. Fördela risotton i tallrikar eller skålar. Toppa med chèvre, nötter och svartpeppar.

Risotto formaggio med tre sorters ost.
Risotto formaggio med tre sorters ost.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons