Restaurang TAKO bjuder på elegans och mystik

TAKO har flera sorters fantastisk sushi.

Stockholms krogliv får en ny pjäs att räkna med när den asiatiska restaurangen TAKO öppnar den 7 oktober. Med ett sushikök, ett grillkök, en fusion cocktail-bar och late night dining hoppas man fylla ett tomrum i restaurangutbudet.
05 oktober, 2017

Bakom TAKO står Christian Olsson, Kristofer Sandström och Niklas Odin från Stockholm Krogbolag som också äger välbesökta restauranger såsom Vassa Eggen, Tennstopet och Kommendören.

Matupplevelsen går genom två olika kök i Asien. Här är det smakerna som står i fokus. För den nyfikne är det öppna sushiköket omgivet av vävda sittplatser där gästerna kan se sushikockarna tillaga maten på nära håll. Även grillköket erbjuder full insyn för den som hellre tillbringar sin tid där.

Med en fot i varje världsdel återspeglas restaurangens element jord, eld, vatten, trä och metall i dryckens smaker. Baren erbjuder noga utvalda viner och fusion cocktails med asiatiska inslag där barteamet kryddar i stor utsträckning även blandvatten och sprit. Även alkoholfria alternativ finns.

Alla delar av restaurangen, med undantag för stolar och armaturer, är specialritade av arkitektbyrån Tengbom medan Oscar Liedgren Studio står för den grafiska designen.

Social atmosfär med härliga upplevelser

Gänget bakom TAKO kallar restaurangen för Alice i Underlandet – en plats som ger avtryck i människans alla sinnen. Här utlovas en del överraskande inslag tillsammans med mystik och charm i en opretentiös mix där konst och smakexplosioner kolliderar.

– TAKO är lite som din eleganta men livliga vän med glimten i ögat som du alltid har roligt med. Vi vill bjuda in till en social atmosfär med härliga upplevelser där vi skapar vår egen kultur tillsammans. Restaurangen bjuder på lekfulla överraskningar, men utan avkall på fingertoppskänslan för kvalitet, säger Kristofer Sandström.

Jan-Åke Hansson, Christian Olsson, Kristofer Sandström, Niklas Odin och Salvatore Scappini.

Late night dining och kvalitativ take away

Restaurangen har öppet alla dagar förutom söndag. Under torsdag till lördag har köket öppet till kl 01.00 vilket möjliggör late night dining, något som allt fler efterfrågar i Stockholms krogliv.

– Kökens generösa öppettider möjliggör late night dining och kvalitativ take away. Vår kökschef för sushiköket, Nymaaymaa Sarantuya, har lång erfarenhet av konsten och hans team kommer från välrenommerade restauranger. Martin Gradin har gjort en imponerande resa hos oss på Vassa Eggen och började som elev för fem år sedan. Han blir nu ansvarig för grillköket på TAKO. Vi känner oss mer än trygga med uppställningen, säger Christian Olsson.

Tofuspett och Wagyu entrecôte.

Tofuspett och Wagyu entrecôte.

Öppettider:

Måndag – tisdag kl 17.30 – 00.00 – köket öppet till kl. 23.30
Onsdag kl 17.30 – 01.00 – köket öppet till kl. 23.30
Torsdag – lördag kl 17.30 – 02.00 – köket öppet till kl. 23.30
Söndagstängt

TAKO öppnar den 7 oktober. Boka bord på restaurangtako.se

Maki rolls med spicy tuna och vaktelägg.

Maki rolls med spicy tuna och vaktelägg.