Så enkelt rengör du ugnsgaller i badkaret

24 jan, 2017 
AvMalin Perlheden
Rengör ugnsgallret så det blir skinande rent!
Det finns roligare saker än att rengöra ugnsgaller och vi skjuter gärna upp det tills det verkligen behövs. Med det här enkla knepet behöver du knappt lyfta ett finger!
Annons

Vi har alla varit där, ugnsgallret är fullt av gamla rester från gratänger, kakor och andra godsaker som puttrat över när vi kört dem i ugnen. Och istället för att ta itu med resterna direkt låter vi det vänta vilket gör att de bränns fast ännu lite mer för varje gång vi använder ugnen.

Men det finns ingen anledning att bli uppgiven eller skjuta rengöringen på framtiden ännu en gång. Vi lär dig världens enklaste metod som gör rengöringen av ugnsgallret till en barnlek – det sköter nämligen sig själv när du sover.

Så enkelt rengör du ugnsgaller:

1. Lägg en gammal handduk i botten av ditt badkar för att förhindra att ugnsgallret skrapar och skadar emaljen.

2. Lägg ugnsgallret på handduken och tappa upp med hett vatten så att det täcker.

3. Häll i drygt 1 dl diskmedel – pulver eller flytande spelar ingen roll. Är ditt ugnsgaller väldigt hårt åtgånget? Tillsätt några teskedar bakpulver och gärna lite citron.

Annons

4. Låt ugnsgallret ligga i badkaret över natten, eller minst 4 timmar.

5. Torka av de ingrodda fläckarna med en svamp – du behöver inte skrubba! Skölj gallret ordentligt innan du sätter tillbaka det i ugnen igen.

Läs också:

Rengör dina ugnsplåtar med våra smarta tips!
Rengör dina ugnsplåtar med våra smarta tips! Foto: Shutterstock

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons