Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Regnbågsmaränger

04 apr, 2019
AvRedaktionen
Regnbågsmaränger – en liten bit av regnbågen!
Rara, söta regnbågsmaränger är perfekta på barnkalaset eller till dopet. Marängerna passar förstås utan fyllning också, som dekoration på en tårta till exempel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

16 st

Maränger:

6 äggvitor

5 dl socker

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk maizena

1 krm ätbar röd gelfärg

1 krm ätbar lila gelfärg

(Bästa färgen att använda är gelfärg, från t ex Dr Oetker eller hos Panduro.)

Fyllning:

1 tsk frystorkade hallon

1 dl vispgrädde

120 g vit choklad

Gör så här:

Maränger: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i sockret, vinäger och maizena till en blank och jämn marängsmet. Fördela marängsmeten i tre bunkar. Färga två av dem i önskad färg med lila och röd gelfärg, lämna den tredje ofärgad. Fyll en spritspåse med alla tre marängsmetarna, varva dem så du får segment med olika färger. Spritsa ut marängen till fina rosor, ungefär 32 stycken. Grädda i ugnen på 100° i 90 minuter.

Fyllning: Koka upp grädde och frystorkade hallon. Finhacka den vita chokladen och lägg i en skål. Ta grädden från värmen, häll över chokladen och rör om till en slät smet. Häll upp i en spitspåse och lägg i kyl tills den får en krämig konsistens. Spritsa ut den under en maräng, och lägg på en annan som lock.

Regnbågsmaränger.
Regnbågsmaränger.

Recept och foto: Inge Skovdal

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons