Red velvet-kaka med frosting

Recept på red velvet-kaka med frosting

Betina Hastoft
Red velvet är amerikanernas absoluta favoritkaka – med all rätt! Har du inte testat den ännu så är det hög tid att baka denna klassiker med en julig touch.
07 oktober, 2021
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Red velvet-kaka med frosting

Den amerikanska favoritkakan i julig variant.

Så bakar du en red velvet-kaka med frosting
Betina Hastoft

8 portioner

Du behöver:

3 ½ dl strösocker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl flytande margarin
2 ½ dl filmjölk
3 msk röd karamellfärg eller 2 msk röd pastafärg

Frosting:

350 g färskost
100 g rumsvarmt smör
5 ¾ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk

Till garnering:

50 g chokladnötter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Vispa socker och ägg fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Tillsätt sedan vinäger, margarin och filmjölk. Rör ner färgen till en slät och jämnt färgad smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 35–40 minuter, känn med sticka att kakan är färdiggräddad. Låt svalna.
  3. Vispa färskost och smör med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och mjölk och vispa till en slät frosting.
  4. Dela kakan på hälften, bred på frosting på den ena delen och lägg på den andra. Bred resterande frosting runt omkring kakan och dekorera med chokladnötter.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Missa inte

Magisk och oemotståndlig red velvet-tårta

Lika fin som den är god!

Briochebullar med choklad och jordnötssmör

Hej då vanliga kanelbullen!

Baka med godis – 4 recept som garanterat gör succé

Lyxiga sockerbomber!