3 tips på varma gindrinkar för vinterns fester

Varma gindrinkar

Bjud in till glöggfest och servera en värmande fördrink med gin som bas. Här är tre exempel på recept som garanterat kommer göra succé.
30 november, 2021
1:04

Efter reklamen: Glöggsangria med årets Blossa-glögg

(1:04)

Jul och nyår närmar sig med stormsteg, och med det också festligheternas tid. Men vad kan man bjuda på för värmande drinkar som inte är glögg, Irish coffee eller varianter av varm choklad?

Här listar vi tre tips på nytänkande varma drinkar med gin som bas!

Recept: Varma gindrinkar att göra hemma

Mr. Micawber’s Hot Gin Punch

Mr. Micawber’s Hot Gin Punch

Hendrick's hot gin punch 70cl bottle

1 kanna

Du behöver:

  • 4 delar Hendrick’s Gin
  • 4 delar Madeiravin
  • 2 teskedar farinsocker
  • Skal från 1 hel citron och 1 hel apelsin
  • 1 skiva apelsin
  • 4 bitar ananas
  • 4 teskedar honung
  • En nypa muskot och kanel
  • Apelsin och kryddnejlikor som garnering
  • Pepparkakor som tilltugg

Gör så här:

Placera alla ingredienser i en liten gryta och låt dem sjuda försiktigt i cirka 30 minuter, var noga med att vätskan inte börjar koka om du vill behålla alkoholen. Häll sedan upp i en tekanna och servera i varma tekoppar med pepparkakor vid sidan av.

Hot Spiced Apple

Hot Spiced Apple

All Global rights reserved.

1 kanna

Du behöver:

  • 750 ml äppeljuice
  • 2 kryddnejlikor
  • 2 kardemummakärnor
  • 2 stycken stjärnanisblommor
  • Enbär
  • Skal från en apelsin
  • 150 ml Hendrick’s Gin
  • Riven muskotnöt och ett rött äpple för garnering

Gör så här:

Låt äppeljuicen sjuda tillsammans med kryddor och apelsinskal i en gryta. Addera sedan Hendrick’s Gin precis innan servering. Servera i en kanna eller i tekoppar och garnera med tre tunna skivor äpple och riven muskotnöt.

Hot Gin Old Fashioned

Hot Gin Old Fashioned

All Global rights reserved.

1 kopp

Du behöver:

  • 5 cl Hendrick’s Gin
  • 1 cl sockerlag
  • 2 stänk apelsinbitters
  • 5 cl kokande vatten
  • Apelsinskal till garnering

Gör så här:

Värm Hendrick’s Gin, sockerlag och bitters försiktigt i en gryta. Addera sedan det kokande vattnet. Servera i en sejdel eller tekopp och garnera med en bit apelsinskal.

Foto: William Grant & Sons